< Johan Bergelin - Om
Johan Bergelin

När Örsholmsstaken skapades användes inte ord som formspråk, stilren, tidlös. Örsholmsstaken skapades istället med ett väldigt tydligt syfte, den skulle lysa upp mörka vinterkvällar på gården Örsholm när snöstormarna ven utanför knuten.

Det är utifrån det som Örsholmsstakens utseende springer. Ett praktiskt förhållningssätt till design där man använde sig av materialet som fanns till hands runt knuten och skapade den allra enklaste av konstruktioner. Gården Örsholms stora fönster fick bestämma formatet och det gör att Örsholmsstaken tar plats, den är en möbel i sig och den skäms inte för sig oavsett var den står i hemmet.

some_textNär vi började producera Örsholmsstaken 60 år efter att den skapades för första gången var det en självklarhet att den skulle produceras i Småland, där den ursprungligen skapades av en lokal snickare i samhället Ör utanför Växjö.

Så är det också idag. Om man startar i Ör, tar till vänster in på den lilla grusvägen och tar sig fram genom granskogen kommer du snart till den lilla gården Lilla Boda. Där tillverkas Örsholmsstaken för hand med den där passionen och envisheten som är essensen av småländskt möbelhantverk.

Från hjärtat av Småland för att lysa upp ert hem.

Kontakt: johan.bergelin@gmail.com