< Johan Bergelin
Johan Bergelin

Örsholmsstaken tillverkas och marknadsförs av AB Smålands Form, som ägs av familjen Bergelin som har sina rötter på Örsholm.


OM DIN ÖRSHOLMSSTAKE INTE LYSER NÄR DU SÄTTER PÅ DEN
Eftersom Örsholmsstaken är seriekopplad räcker det med att en lampa är sönder för att ljusstaken inte ska fungera. Det här är det absolut vanligaste felet om staken inte lyser. Undersök alla lampor noggrant och se om du kan identifera de vars glödtråd har gått sönder. Det kan vara enklare att köpa 10 eller 8 nya ljus så man är säker på att alla fungerar.

Ersätt nu de trasiga lamporna med rätt lampor enligt nedan.

Ör 10- 23 volt, 3 watt, glödljus
Ör 8 - 34 volt, 3 watt, glödljus

Var uppmärksam på om du blandar olika typer av ljus (t ex 23 och 34 volt) i stakarna kommer lamporna att lysa olika starkt och om du har några andra typer av ljus än ovan finns det risk att lamporna bränner sönder och slutar att fungera. Man kan inte heller blanda glödljus och LED-ljus i stakarna.

När du skruvar i ljusen se till att skruva i den rakt uppifrån med fast hand men ta inte i för mycket då det finns risk att du då drar sönder gängan. Örsholmstaken är handgjord och därför krävs det ibland en lite känslig hand.


VIKTIG INFORMATION
Vi har noterat att märkningen på våra ljusstakar saknar information om adress och postnummer till oss på Örsholmsstaken. Vill du kontakta oss skriftligen gör du det på adressen nedan. Det går givetvis alltid bra att mail oss på hans@orsholmsstaken.se.

Har du en butik och vill sälja Örsholmsstaken?

Kontakta Hans Bergelin
+46 70-651 92 20
AB Smålands Form
Östra Storgatan 110
55321 Jönköping
Org. nummer 556980-2258

Har du en tidning eller blogg och vill ha högupplösta bilder?

Gå till Dropbox - Bilder Örsholmsstaken